Rămâi conectat
000
Zile
00
Ore
00
Minute
00
Secunde

Progresiv Awards 2024 și-a desemnat câștigătorii

Progresiv Awards, competiția care identifică și recunoaște valorile din piața de retail și FMCG, și-a desemnat câștigătorii pentru ediția 2024.

Etapele Progresiv Awards 2024

 
1 februarie – 22 martie 2024
Etapa de înscriere în competiție
 
23 martie - 4 aprilie 2024
Validarea nominalizărilor și selecția finaliștilor
 
5 aprilie 2024
Anunțarea finaliștilor
 
22 aprilie – 17 mai 2024, ora 12:00
Etapa de votare
 
23 mai 2024
Gala Progresiv Awards

Industria de retail & FMCG și-a desemnat câștigătorii la Progresiv Awards 2024.

 

Mecanism

Înscrierea în competiția Progresiv Awards se face exclusiv pe site-ul www.progresivawards.ro, prin completarea formularului de nominalizare sau autonominalizare disponibil pentru fiecare categorie.

 • Doar formularele care au completat câmpul “Argumentați nominalizarea” vor fi validate și înaintate Consiliului de Specialiști pentru selecția celor 5 finaliști per categorie.
 • Pentru a vă ghida în procesul de nominalizare, vă rugăm să accesați criteriile de selecție a câștigătorilor publicate pe site, la fiecare categorie în parte.
 • Pentru a garanta corectitudinea acestei competiții, Progresiv Awards nu acceptă sponsorizări de la companiile finaliste.
 • În competiție se pot înscrie companii, branduri/produse, manageri și antreprenori activi în comerțul FMCG din România, care pot demonstra performanțele de business atinse pe parcursul anului 2023.
 • Informatiile transmise prin intermediul formularelor nu vor fi făcute publice, ci vor ajunge doar la membrii Consiliului care selectează finaliștii. Și pentru că știm cât de importantă este confidențialitatea datelor, membrii din Consiliu semnează un contract de confidențialitate (non disclosure agreement).
 • Înscrierea în competiția Progresiv Awards 2024 nu este condiționată de plata vreunei taxe.
 • Perioada de nominalizare / autonominalizare este: 1 februarie – 22 martie 2024
 

SELECȚIA FINALIȘTILOR

După încheierea etapei de nominalizări, Progresiv va reuni Consiliul de Specialiști pentru validarea înscrierilor în competiția Progresiv Awards și pentru selecția celor 5 finaliști pe fiecare categorie de premii.

 • La întâlnirea membrilor Consiliului de Specialiști se vor analiza argumentele aduse în formularele de înscriere, astfel că vă recomandăm să includeți cât mai multe informații în documentele de înscriere. Grila de notare are la baza criteriile de evaluare publicate pe site la fiecare categorie de premii.
 • Nominalizările care primesc cele mai multe puncte (top 5) de la membrii Consiliului de Specialisti vor intra în lista de Finaliști.
 • Pentru a asigura transparența și corectitudinea procesului de selecție a finaliștilor, menționăm că pentru categoriile unde se vor regăsi printre nominalizați companii în care membrii juriului și-au derulat, la un moment dat activitatea, aceștia se vor recuza din procesul de consultare.
 • Chiar dacă o companie va înscrie mai multe proiecte pentru o categorie, în urma procesului de selecție va fi ales un singur proiect pentru etape de votare.
 • Lista Finaliștilor Progresiv Awards 2024 va fi publicată vineri, 5 aprilie 2024.
 

VOTAREA

Cei 5 finalisti per categorie de premii, selectați în etapa anterioara, intră în etapa de Votare. Perioada de votare este: 22 aprilie – 17 mai 2024 – 12.00 pm.

 • În această etapă a compeției, Progresiv trimite prin email către fiecare din cei 10.000 de middle & top manageri din retailul alimentar & FMCG, precum și din domeniile conexe, selectați din baza de date Progresiv, câte un link unic de accesare a formularului de votare.
 • Linkurile unice garantează faptul că o persoană poate vota o singură dată.
 • Atenție!!! Linkul de votare devine inactiv doar când respondentul a apăsat pe butonul “Finalizare votare” din ultima fereastră a linkului.
 • Generarea linkurilor unice de votare și centralizarea datelor furnizate în formularele de votare se realizează de către Ipsos România, Research Partner al competiției Progresiv Awards.
 • Câștigătorii trofeelor Progresiv Awards vor fi anunțați și premiați în cadrul Galei Progresiv Awards, pe 23 mai 2024.
 

CUM SE VOTEAZA?

Procesul de votare este unul încrucișat, astfel:

 • Castigatorii premiilor “Best International Retailer”, “Best Local Retailer” și “Best Online Grocery Store” sunt aleși exclusiv de către furnizori;
 • Castigatorii premiilor “Best FMCG Supplier”, ”Best Local FMCG Supplier”, “Best New Food Product”, “Best New Non-Food Product” și “Best New Beverage” sunt aleși exclusiv de către retaileri;
 • Câștigătorii premiilor “Best Vertically Integrated Business”, “Best Supply Chain”, “Best Digital Initiative”, “Best CSR Campaign”, “Best Sustainability Initiative”, “Brand of the Year in Retail & FMCG”, “Best Private Label“ și “Best Manager of the Year” sunt aleși de către întreaga industrie de retail & FMCG.*

* Managerii din companiile finaliste la aceste categorii vor primi formulare de vot personalizate, astfel încât să nu existe posibilitatea de a-și vota proiectul/compania.